KOLONIKANINER

Glade, frie kaniner i stor koloni

Kaninen er et overset dyr på de danske spiseborde. Det smager fremragende og er man til fedtfattigt og smagfuldt kød fra klimavenlige dyr, så er kanin et rigtig godt bud.

Vores kaniner lever i store indhegninger, hvor de får lov til selv at lave huler i jorden, hvor de får deres unger. Der er både fordele og ulemper ved den metode. Vi giver afkald på muligheden for at tjekke hvilke hunner der er mest produktive og på at styre hvem der parres hvornår, da hannerne går frit rundt sammen med hunnerne. Det koster på produktiviteten, men som hos vores andre dyr, vægter vi deres naturlige levevis højere end indtægten.

SMAG PÅ KANIN

Sundt, fedtfattigt kød med smag

Der er store fordele ved at lade kaniner leve i koloni og lade dem grave huler. Ungerne fødes i den rigtige temperatur og fugtighed og er omgivet af jordbakterier, som giver sunde unger med godt immunforsvar. De laver små familier og der kan være flere hunner om hver rede og mange reder i hvert redekompleks, hvilket giver tryghed i flokken. Det er meget fascinerende at holde øje med. Samtidig gør denne levevis at alle kaniner er aktive og får brugt deres muskler og holder fast i naturlige instinkter.

Kaniner er en slags små helte, som laver græs og urter om til protein til menneskemad. Og det er ret effektive til det.

De lever af græs, urter, hø og rester fra køkkenhaven og grene fra forskellige træer. Det giver smagfuldt og sundt kød.

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK