BUTTER CHICKEN
Traditionel indisk ret, som kan passe sig selv i ovnen og kan bruges over flere dage, den bliver bedre af at stå og trække i køleskabet.
1 stor, glad græskylling
Marinade 3 dl yoghurt naturel 4 fed fintrevet hvidløg 2 spsk friskrevet ingefær 2 tsk garam masala (indisk blandingskrydderi) 2 tsk stødt gurkemeje (eller friskrevet hvis du kan få fat på det) 1 tsk chiliflager 1 spsk salt |
Sauce 2 spsk olivenolie 25 g smør 1 stort hakket løg 2 fed hakket hvidløg 1 spsk friskrevet ingefær 2 tsk garam masala 1 dåse hakkede tomater 1 dl fløde 1 tsk sukker 2 tsk salt |
Først røres marinaden sammen og gnides godt ind i kyllingen, der er delt i mindre stykker. Lad den trække nogle timer i køleskabet, f.eks. i en frostpose, og gerne til dagen efter.
Sauce:
Skrab det meste af marinaden af kyllingerne. Varm olien op i en stor pande, og brun kyllingestykkerne deri. Tag dem op. Lad løgene simre stille i olien, uden at de bruner. Tilsæt ingefær og hvidløg og lad dem boble med. Tilsæt garam masala og derefter hakkede tomater, fløde, sukker og salt. Kog det op og tilsæt de 25 g smør. Hvis du har lyst, kan du blende det nu, du kan også lade være og få lidt mere struktur i saucen.
Læg kyllingestykkerne i en stegeso, eller en gryde med låg, der kan gå i ovnen. Hæld saucen over og bland det godt rundt. Læg låg på, og sæt det hele i ovnen 1 time v. 200 grader.
Serveres f.eks. med kogte basmatiris med gurkemeje, indisk naan (brød), lime, yoghurt, mangochutney og masser af frisk koriander. Lidt ristede cashewnødder på toppen er også lækkert.