GAMMELDAGS KYLLINGESTEG
Gammeldags Kyllingesteg
1 stor, glad græskylling
Et stort bundt kruspersille, skyllet godt 2 store løg Vand 2 laurbærblade 25 g. smør ¼ l. piskefløde 3 spsk. hvedemel 1 bakke champignon Salt og peber |
Tilbehør
Kogte kartofler Hjemmelavet agurkesalat (agurker, eddike, salt, sukker) Tyttebærsyltetøj |
Gnid kyllingen indvendig med salt og peber og fyld persillen i. Kyllingen brunes i smør i en stor stegegryde. Tag den op, og brun derefter løgene i gryden. Læg kyllingen tilbage sammen med laurbær. Hæld vand på, så kyllingen er halvvejs dækket. Koges op, og simrer under låg i 1 ½ time eller til kødet løsner sig fra benene. Tag kyllingen op, hæld suppen gennem en sigte og derefter tilbage i gryden. Kog den evt. lidt ind. Saucen jævnes med lidt mel rørt op i vand, tilsættes fløde og kulør og smages til med salt og peber. Champignonerne brunes i lidt smør. Skær kyllingen ud og læg den i et fad, hæld saucen over og derefter de ristede champignons. Server ved kartofler, agurkesalat og tyttebær.
Tip: Skindet er blødt men kan tages af inden servering og steges helt sprødt hvis det lægges fladt på en bageplade, drysses med lidt salt og ristes under grill til det er sprødt. Det er lækkert at servere til.