HVEM ER VI
Hvad er Den Gode Gård?
Vi kalder os Den Gode Gård fordi vi vil vise et klimavenligt, naturvenligt, dyrevenligt og menneskevenligt landbrug, som bygger på gode valg. I vores optik er et godt landbrug et, der ikke lugter, ikke larmer, ikke forurener, ikke bidrager til CO2-mængden i atmosfæren og ét, der gør både vand og luft renere. Et godt landbrug er også et, der giver plads til natur og prioriterer biodiversitet og som lader dyrene leve så tæt på deres natur som muligt.
Vi bruger ikke store maskiner i produktionen og alt foregår stille og roligt med håndkraft når dyrene flyttes. Vi har heller ingen store stalde og vi har selv bygget dyrenes mobile huse. Det er ikke smukt, men det virker!
Den Gode Gård er et landbrug, der producerer de sundeste og bedste fødevarer man kan købe. Det er vores mål at leve op til alt det ovenstående, og vi arbejder hårdt på det og studerer hver eneste dag for at gøre tingene endnu bedre.
Hvem er vi?
På Den Gode Gård bor Charlotte, Jim og vores tilsammen 3 børn. Det er primært Jim der står for driften og idéerne, men der er meget at lave og både Charlotte og de dejlige børn hjælper til for at få det hele til at hænge sammen.
Vi voksne arbejder begge fuld tid ved siden af arbejdet på gården, Jim er handicaphjælper og vinduespudser og Charlotte er gymnasielærer.
Vi købte gården i efteråret 2017 og har stille og roligt arbejdet med at udvikle den i den retning vi ønsker siden. Vi nyder det herude på landet og vores hjem er blandt andet valgt ud fra at være omgivet af fredskov og ådal, så vi bor naturskønt og er fri for gener fra gylle og sprøjtegifte.
Visionen for
Den Gode Gård
Vi håber, at vi ved at vise et eksempel, og ved at flere og flere mennesker smager og ser vores dyr, kan være med til at forme fremtidens landbrug. Et landbrug, som kan ændre hele vores landskab, natur og kultur til det bedre.
Vi drømmer om at få livet tilbage på landet. At få folk ud og se landbruget og få føling med hvor maden kommer fra og hvorfor det er vigtigt hvordan den produceres. Ikke bare for samvittigheden, men også for at få rent drikkevand, mere skov, større biodiversitet og sundere mad.
Ville det ikke være fantastisk, hvis folk havde et forhold til den person, som producerer det, de putter i munden, og både kunde og bonde kunne udvikle fremtidens landbrug i fællesskab?
Vi driver landbrug fordi vi selv vil have det sundeste og bedste kød fra de gladeste dyr. Den oplevelse vil vi meget gerne dele med andre!